Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 17.04.2024, 00:33

Центральна дитяча бібліотека

м. Мелітополь

Ми у Facebook
Головне
Користувачам
Краєзнавство
Facebook

16:29
Креатив-лабораторія «Культура народів рідного краю»

Креатив-лабораторія «Культура народів рідного краю»

11 червня в дитячій бібліотеці «Мальвіна» у рамках креатив-лабораторії «Культура народів рідного краю» пройшла зустріч з представниками національно-культурних товариств міста Мелітополя.

Зустріч проходила у форматі «Живої бібліотеки», учасниками якої стали представники громадських культурно-просвітницьких товариств: за німецьку самобутність «Відергебурт», караїмське товариство «Джамаат» та місцева єврейська община.

Жива бібліотека працює так, як звичайна бібліотека. Читач може прийти і вибрати з каталогу книжку, яка його цікавить, а потім взяти її на визначений період. Однак, у цій бібліотеці книжками є справжні люди. Читач, позичаючи таку Живу книгу, вступає з нею в діалог. Завдяки такій взаємодії, обидві сторони мають можливість переконатися особисто, що є істинним і в результаті – дізнатися щось нове, змінити своє ставлення до  людей різних національностей. 

Спілкувались з «живими книгами» діти з літнього дитячого табору «Фестивальний» Палацу дитячої та юнацької творчості ім. Д. Водвуденко.

З культурою та традиціями караїмського народу, історією заселення нашого краю караїмами познайомила Софія Геліївна Ялпачик. Як зазначила Софія Геліївна, зараз у світі мешкає приблизно 2,5 тисячі кримських караїмів, серед яких 1200 осіб проживають в Україні. Присутнім було дуже цікаво дізнатися, що багато видатних діячів, військових, лікарів та істориків мають караїмські корені.

У світ німецької культури запросила Людмила Іванівна Тіссен. Дуже сподобались дітям слухати пісню «Як добре, що усі ми тут сьогодні зібрались» німецькою мовою, яку заспівала Людмила Іванівна. Вона розповіла і про діяльність товариства за німецьку самобутність «Відергебурт», а також про свої німецькі корні.

Представниця мелітопольського єврейського товариства Ганна Володимирівна Стаценко допомогла дітям зазирнути в культуру її народу. Вона розповіла хлопчикам та дівчаткам про традиції єврейського народу, його звичаї, а також пригостила усіх учасників національним хлібом – мацу.

Вживання маци нагадує євреям про те, як їх предки, не зробивши навіть продовольчих запасів і поклавшись на допомогу Всевишнього, вийшли з Єгипту.

Під час зустрічі діти побували в усіх відділах бібліотеки та ознайомились з паперовими книгами, що представляли національну самобутність запрошених гостей.

Жива бібліотека надала можливість почути і зрозуміти інших людей, поставити їм цікаві запитання та отримати корисну інформацію.

 

Переглядів: 283 | Додав: Admin2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Фестиваль читання
Конкурс "Сніжинка"
Конкурс малюнків
Конкурс читців
Марафон читання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Copyright MyCorp © 2024