Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 00:22

Центральна дитяча бібліотека

м. Мелітополь

Ми у Facebook
Головне
Користувачам
Краєзнавство
Facebook

17:19
Літературний уікенд «Книжкова райдуга дитинства»

Книга робить життя людини неповторною. Тільки завдяки їй вдається здійснювати географічні відкриття і мандрувати просторами космічного океану, не виходячи з дому. Книга вчить, розповідає, наставляє, змушує мислити та радіти разом з іншими людьми. Вона є кращим другом, якого тільки можна знайти в цьому світі, адже ніколи не зрадить і не кине. З героями книг легко дружити, вони саме такі, якими ми їх хочемо бачити…

28 жовтня на старшому читальному залі дитячої бібліотеки «Мальвіна» відбувся літературний уікенд «Книжкова райдуга дитинства» (сучасна книга для дітей) в рамках арт-майданчику «Всякому серцю любов та тепло».

У ході літературного уікенду діти познайомилися з кращими творами українських і зарубіжних авторів та дізналися про книжки, які вони створили.

Це твори на будь-який читацький смак: авторські казки, пригоди, детективи, фентезі, романи …

Наприклад, «Джури і Кудлатик» - четвертий роман трилогії відомого українського письменника Володимира Рутківського. Це – незвичайна книжка. Історична й сучасна, смішна і мудра. В ній йдеться про життя і смерть, про земне й небесне, про перші ніжні почуття, про переміщення в часі, де вірність і дружба залишаються незмінними.

Гадаєте, казки – то тільки дитячі баєчки і чудес не буває? Але якщо над красенем однокласником висить родове прокляття, якщо тебе домучили нічні жахіття сусідської квартири, якщо тітоньку треба рятувати від її ж власного весілля, а старовинна шафа перетворюється на машину часу -   про все це розповідається у сучасній казці «Русалонька із 7-В або прокляття роду Кулаківських» Марини Павленко.

А ось справжню всесвітню популярність і славу письменниці Еліонор Портер принесла повість «Поліанна». Героїня повісті, маленька сирота,  зуміла змінити життя цілого містечка й відкрити серця його мешканців. А відбулося це насамперед тому, що вона вміла любити, вірити, сподіватися й дарувати радість.

На «сонячних зайчиках» учасники уікенду поділилися своїми думками стосовно того, що для них значить слово «радість».

Повість «Таємниця підводного човна» Андрія Кокотюхи –це історія пошуку скарбів по всій Україні – на землі і під землею. На борту «Сома» - справжній скарб, що може розкрити чимало таємниць і змінити уяву про один із героїчних епізодів нашої історії. Але що за чудовисько стереже вхід до цієї бухти? Про це хочуть дізнатися наші давні знайомі, невтомні шукачі скарбів…

Юні учасники заходу розмальовували «знайдені скарби», за що отримали справжні «солодкі піастри».

Сподіваємося, що і у Вас, наші юні читачі, виникло бажання прочитати сучасні цікаві українські книжки. Пам`ятаємо, що у книжок нема канікул!

Тому запрошуємо до дитячої бібліотеки «Мальвіна» за новою порцією знань та нових вражень!

Переглядів: 336 | Додав: Admin2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Фестиваль читання
Конкурс "Сніжинка"
Конкурс малюнків
Конкурс читців
Марафон читання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Copyright MyCorp © 2024