Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 18:39

Центральна дитяча бібліотека

м. Мелітополь

Ми у Facebook
Головне
Користувачам
Краєзнавство
Facebook

16:22
Майстер-клас «Прокидається весна» з виготовлення Великоднього яйця в техніці пап’є-маше

Наближається світлоносне свято Великодня - добре і променисте. Забезпечити близьким людям відповідний настрій і зробити приємне, допоможуть прекрасні сувеніри у пасхальному стилі, виконані власними руками.

18 березня в Клубі сімейного дозвілля «Happy Land» дитячої бібліотеки «Мальвіна» для маленьких митців провели майстер-клас  «Прокидається весна» з виготовлення Великоднього яйця в техніці пап’є-маше.

На тлі інших видів рукоділля пап'є-маше виділяється своєю універсальністю і оригінальністю. Для виготовлення подарунка не треба бути майстром гончарних справ.

Виробництво предметів за допомогою технології пап’є-маше спочатку виникло в Китаї, а  саме французи дали назву техніці, що в перекладі на українську означає «зжатий папір». І якщо китайці користувалися технікою для того, щоб виготовити шоломи, то французи за допомогою пап’є-маше створювали статуетки, ляльки, маски і навіть меблі.

Сьогодні вироби з пап’є-маше користуються великою популярністю на майстер-класах. Крім того, це гарне заняття з дітьми вдома, так як техніка проста у виконанні і доступна. З пап'є-маше виготовляється величезна кількість виробів, які виходять легкими, але достатньо  міцними.

Під час майстер-класу  за допомогою  повітряної кульки дітлахи виробили основу для Великоднього яйця, яке через два тижня вони прикрасять на свій смак, проявивши фантазію.

Відкриття Клубу стало можливим завдяки участі мелітопольської громади в Проекті «Сприяння відбудови та сталому розв`язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні», що впроваджується Міжнародною організацією з міграції (МОМ) за фінансування Європейського Союзу.

Бібліотека «Мальвіна» запрошує дітей та їхніх батьків щонеділі о 10.00 до Клубу сімейного дозвілля «Happy Land» весело та з користю проводити свій вільний час. Тут заняття з рукоділля чергуються з настільними іграми.

 Слідкуйте за анонсами!

Переглядів: 434 | Додав: Admin2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Фестиваль читання
Конкурс "Сніжинка"
Конкурс малюнків
Конкурс читців
Марафон читання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Copyright MyCorp © 2024