Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 02:00

Центральна дитяча бібліотека

м. Мелітополь

Ми у Facebook
Головне
Користувачам
Краєзнавство
Facebook

09:49
Майстер-клас «Веселий Хеллоуїн»

28 жовтня у Клубі сімейного дозвілля «Happy Land» дитячої бібліотеки «Мальвіна» для дітлахів був проведений майстер – клас  «Веселий Хеллоуїн».

Хеллоуїн в Україні почали відзначати порівняно недавно і це свято тільки набирає популярність.

Вже тисячі років в жовтні різні народи відзначають різні свята і фестивалі. Хеллоуїн - одне з найдавніших свят у світі. Його історія налічує тисячоліття, починаючи від кельтського фестивалю Самхейн, римського Дня Помони (богині рослин) і християнського "Дня всіх святих". У ньому дивним чином поєднуються кельтська традиція вшановування злих духів і християнська - поклоніння всім святим.

Хеллоуїн походить від стародавнього кельтського свята жнив і днів мертвих. Традиція виникла більше 2000 років тому. Стародавні кельти, які жили на території сучасної Великобританії, ділили рік на дві частини - світлу і темну (літо і зиму). І коли темна частина змінювала світлу (в кінці жовтня), у кельтів починалися веселі гуляння - Самайн. Традиційними кольорами Хеллоуїна є чорний, що символізує темряву ночі, і помаранчевий - символ збору врожаю в році, який минає.

Одним з найбільш відомих символів Хеллоуїна є гарбуз - з нього роблять голову, вирізаючи страшні або смішні личка, а всередину ставлять свічки. Такими гарбузами прикрашають сходинки і вікна будинків, кафе та магазинів. У сучасному світі свічки замінюють ліхтариками та іншими електроприладами, а самі гарбузи можуть оригінально прикрашати. Крім гарбузів, популярними прикрасами є штучні павутинки і павуки, кажани, скелети та привиди.

 

Ось ми перед святом дітям запропонували виготовити паперовий гарбуз, що прикрасить будинок. Дітям дуже сподобалося робити гарбузи і забавні трубочки для коктейлю. Дітлахи проявили фантазію і вийшли різнокольорові паперові гарбузики та дуже кумедні прикраси для святкового столу.

Школярі отримали масу позитивних емоцій та дізналися багато цікавої інформації в процесі виготовлення своїх неповторних виробів, весело провели час в бібліотеці.

Відкриття Клубу стало можливим завдяки участі мелітопольської громади в Проекті «Сприяння відбудові та сталому розв`язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні», що впроваджується Міжнародною організацією з міграції (МОМ) за фінансування Європейського Союзу.

Переглядів: 420 | Додав: Admin2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Фестиваль читання
Конкурс "Сніжинка"
Конкурс малюнків
Конкурс читців
Марафон читання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Copyright MyCorp © 2024