Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 15:06

Центральна дитяча бібліотека

м. Мелітополь

Ми у Facebook
Головне
Користувачам
Краєзнавство
Facebook

13:19
Семінар-практикум «Форми соціокультурної діяльності бібліотеки в контексті організації сімейного дозвілля»

Бібліотеки, що обслуговують дітей 5-15 років, є інформаційними, освітніми та культурними  закладами, де можна отримати будь-яку інформацію, чогось навчитися та корисно провести свій вільний час.

Сучасні бібліотечні установи водночас стали також і територією дитячої творчості та осередком сімейного читання. Вільний від навчання час  використовується учнями для поглиблення своїх знань з навчальних предметів, для задоволення і розвитку інтересів, запитів та нахилів, духовного зростання, вдосконалення фізичних якостей та відпочинку.

На базі Центральної дитячої бібліотеки ім. А.Гайдара 5 грудня 2018р. було проведено семінар-практикум «Форми соціокультурної діяльності бібліотеки в контексті організації сімейного дозвілля». Учасники семінару, а це працівники міських та шкільних бібліотек, обговорювали питання роботи зі школярами та ділились  своїм досвідом.

 

Гість заходу Прокопенко Ольга Володимирівна, начальник служби у справах дітей Мелітопольської міської ради Запорізької області, познайомила присутніх з позитивними та негативними моментами сімейних відносин, що безпосередньо впливають на емоційний та фізичний стан дитини. Ольга Володимирівна підтримала активну позицію бібліотек у справі організації цікавих інтерактивних заходів для дітей та запросила до співпраці в питаннях захисту дітей від насилля.

 

Психологічним аспектам роботи з родинами та плануванню різних заходів  присвятила свою консультацію Фалько Наталя Миколаївна, завідувач кафедри психології Мелітопольського  педагогічного університету ім. Богдана Хмельницького, кандидат психологічних наук, доцент. Наталя Миколаївна разом з Аліною Ігорівною Волобуєвою, магістром психології, поділилася секретами організації активної дозвілевої політики та провела для бібліотечних працівників майстер-клас з колажу.

 

В панорамі досвіду та практичних інновацій перед колегами виступили завідувач відділом обслуговування учнів 1-4 класів та дітей дошкільного віку Центральної дитячої бібліотеки Захарова Світлана Анатоліївна та бібліотекарі загальноосвітніх шкіл №8  Прокопенко Любов Олександрівна і №23 Кручинська Світлана Віталіївна.

 Спеціалісти бібліотек-філій Мелітопольської Централізованої бібліотечної системи поділились з колегами своїми напрацюваннями та провели практичні заняття. Бібліотека ім. М.Горького провела для всіх присутніх майстер-клас  з логічних та інтелектуальних ігор, бібліотека ім. В.Маяковського – майстер-клас «Дивні візерунки» з використанням техніки «ебру»,  бібліотека ім. Т.Шевченка  -  майстер-клас «Новорічна композиція до дня Святого Миколая» у техніці квілінгу з використанням методу торцювання.

 

Питанням плідної співпраці з родинами та організації бібліотекарями активних сучасних форм роботи з учнями акцентувала увагу у підсумках семінару Савченко Ірина Миколаївна, методист управління освіти. Заступник директора з питань роботи з дітьми Централізованої бібліотечної системи ММР ЗО Водоп’янова Галина Володимирівна запросила колег міських та шкільних бібліотек активно використовувати результати зустрічі і плідно співпрацювати задля створення в  бібліотеці доступного центру розвитку творчого потенціалу дитини.

 

 

Переглядів: 408 | Додав: Admin2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Фестиваль читання
Конкурс "Сніжинка"
Конкурс малюнків
Конкурс читців
Марафон читання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Copyright MyCorp © 2024