Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 20:15

Центральна дитяча бібліотека

м. Мелітополь

Ми у Facebook
Головне
Користувачам
Краєзнавство
Facebook

10:53
Урок національних традицій «Мартинички: пора закликати весну»

Мелітопольщина - гостинна земля, яка славна своєю історичною та етнокультурною спадщиною, як в Україні, так і далеко за її межами. В Мелітополі вже на протязі 230 років живуть в гармонії різні етноси та національності, які є прикладом добросусідських відносин і взаємоповаги.

5 квітня в центральній дитячій бібліотеці «Мальвіна» для п’ятикласників ЗОШ №22 пройшов урок національних традицій «Мартиничка: пора закликати весну».

Цього разу гостями заходу стали представники болгарського культурного освітнього центру Святих Кирила і Мефодія при суспільстві болгарської культури Балкани.

Болгарія – одна з найкрасивіших країн Балканського півострова, з багатющими культурними традиціями, унікальними історичними пам’ятниками, високими горами і прозорими озерами, блакитним морем і доброзичливим народом.

Шановні гості з радістю розповіли хлопчикам та дівчаткам про одне з найулюбленіших національних свят Болгарії - Мартеницю, яка знаменує собою прихід весни та яскраво відзначається в болгарських громадах усього світу.

Також представники болгарського культурного освітнього центру Святих Кирила і Мефодія провели для школярів майстер-клас з виготовлення мартинички - спеціальної червоно-білої стрічки, що має символічне значення і пов’язується на руку. Білий колір символізує чистоту, щастя та радість. Червоний колір у стрічці є символом сонця, вогню, здоров’я і нового життя.

Неповторне враження на присутніх справив виступ театральної студії Відродження. Вихованці відтворили декілька обрядів у постановці «Баба Марта», що розкрила сутність свята і довели, що все в природі має свій взаємозв’язок: за зимою обов’язково прийде весна. Невипадково свято Баби Марти символізує початок весни, нового життя, щастя і здоров’я на всій землі!

Наприкінці заходу діти поставили гостям різноманітні запитання та висловили побажання зустрітися знову.

Переглядів: 262 | Додав: Admin2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Фестиваль читання
Конкурс "Сніжинка"
Конкурс малюнків
Конкурс читців
Марафон читання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Copyright MyCorp © 2024