Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 16:47

Центральна дитяча бібліотека

м. Мелітополь

Ми у Facebook
Головне
Користувачам
Краєзнавство
Facebook

16:22
Майстер – клас до дня Конституції «Хай любов до рідної країни проросте у серці, як зернина!»

20 червня спеціалісти дитячої бібліотеки «Мальвіна» для вихованців літнього дитячого табору «Фестивальний» Палацу дитячої та юнацької творчості ім. Д. Водвуденко провели майстер – клас «Хай любов до рідної країни проросте у серці, як зернина!» який був приурочений до Дня Конституції України.

Дітлахи здійснили подорож сторінками історії нашого народу, згадали національні та народні символи України.

Діти дізналися, що квітуча вишня – символ дівчини нареченої, ягоди – діти і мати, а вишневий сад – символ щасливої родини. І сьогодні для кожного українця образ вишні, «вишневого садочка» означає образ рідної домівки і рідного краю.

Лелека – символ богині Зорі, символ поваги до батьків, символ сімейного благополуччя та щастя. Лелека в українців – святий птах, який, за повір’ям, має риси і звички, що притаманні людям. Існує легенда, що лелеки приносять до хати діточок. Тобто, коли на даху будинку оселився лелека, то найближчим часом слід чекати народження дитини, та й у самій домівці неодмінно пануватиме спокій, мир, злагода та достаток.

Божа корівка або іншими словами сонечко – «райська комаха» і не просто райська, а навіть свята, бо в неї на спинці сім темних плямок (святе число). Назва цієї комахи пов’язана  з повір’ям, згідно з яким божа корівка відноситься до небесного стаду Перуна. Вона здійснює посередницький зв’язок між небом і землею, між могутнім богом і людьми. Тому їй приписувалася магічна сила, здатність впливати на погоду. Люди намагалися не вбивати сонечок, щоб не накликати божого гніву.

Вихованці літнього табору «Фестивальний» із задоволенням робили паперових лелек, божих корівок та вишневих ягідок, знайомих нам з дитинства. Ці символи нашої держави, виготовлені дитячими руками, символізують любов до рідної домівки, рідного краю та України.

До уваги читачів була зроблена виставка друкованих видань про нашу державу та її Конституцію.

З гарним та піднесеним настроєм юні відвідувачі взяли на пам’ять свої вироби та залишили бібліотеку.

 

Переглядів: 379 | Додав: Admin2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Фестиваль читання
Конкурс "Сніжинка"
Конкурс малюнків
Конкурс читців
Марафон читання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Copyright MyCorp © 2024