Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 17:15

Центральна дитяча бібліотека

м. Мелітополь

Ми у Facebook
Головне
Користувачам
Краєзнавство
Facebook

15:26
День захисту дітей у дитячій бібліотеці «Мальвіна»

Міжнародний день захисту дітей припадає на перший день літа і відзначається щорічно в Україні, як і по всьому світу 1 червня.

У Міжнародного дня дітей є свій офіційний символ – прапор. На зеленому полотні, який символізує зростання та гармонію, навколо знаку Землі розміщені фігурки ‒ червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність та толерантність. Знак Землі, розміщений в центрі, ‒ це символ нашого загального дому.

До Дня захисту дітей в центральній дитячій бібліотеці «Мальвіна» пройшов День відкритих дверей для маленьких городян та їх батьків.

На початку свята відбувся libмоб «Рекламний книгопад»! Мета libмоба - здивувати перехожих, зарядити їх гарним настроєм та позитивними емоціями, а головне - привернути увагу  дорослих та дітей до книги, читання та бібліотеки.

З перехожими та гостями бібліотеки спілкувались герої дитячих книжок – Буратіно, Мальвіна та Божа корівка, яких зіграли студенти Мелітополського училища культури. А маленькі читачі малювали казкових героїв на асфальті, прийнявши участь в акції «Хай яскраво світить сонце!».

Гостями бібліотеки стали вихованці літнього дитячого табору «Фестивальний» Палацу  дитячої та юнацької творчості ім. Д. Водвуденко, які з захопленням взяли участь у арт-зустрічі з відомим талановитим художником-графіком Валерієм Прохіним. Валерій Іванович розповів хлопчикам та дівчаткам про своє творче життя та роботу, відповідав на різноманітні запитання,  а також дав чимало корисних порад майбутнім художникам.

Ці цінні настанови їм дуже допомогли під час майстер-класу з малювання ілюстрацій до улюбленої книжки.

Читальний зал для дошкільнят та учнів 1-4 класів запрошував весело провести час  на майстер-класі «Смачне літо».  В техніці креативної аплікації школярі створили кольорове морозиво та лимонад. Саме те, що потрібне у перший день літа! 

Також усі учасники отримали велике задоволення від перегляду веселого мультфільму «Барбоскіни на канікулах», який сподобався дітлахам та дорослим.

На протязі всього дня старший та молодший абонементи пропонували дітям вибрати три найулюбленіші  книги з літературної ярмарки-виставки.

Окрім того діти познайомились з новими надходженнями, які бажають неодмінно прочитати під час літніх канікул. Найпопулярнішими книгами стали  - «Зося з вулиці Котячої» Тишки Агнєшки  та «Викрадення блудного папуги» Олександра Курдлянського.

У цей день бібліотеку відвідало 173 користувача, які гарно провели час та отримали гарний настрій і нову інформацію.

Міжнародний день захисту дітей - прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край. Нехай же кожна дитина у нашій державі буде щасливою від любові, уваги та піклування дорослих і тільки тоді ми зможемо відчути смак справжнього щастя!

Переглядів: 458 | Додав: Admin2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Фестиваль читання
Конкурс "Сніжинка"
Конкурс малюнків
Конкурс читців
Марафон читання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Copyright MyCorp © 2024