Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 18:40

Центральна дитяча бібліотека

м. Мелітополь

Ми у Facebook
Головне
Користувачам
Краєзнавство
Facebook

15:59
Майстер клас «Об'ємна іграшка»

Ось і прийшла осінь.

Напевно, кожному з нас подобається спостерігати, як тече вода, горить вогонь і…пливуть у небі хмари. Ці маленькі пухкі клаптики щоразу змушують відволіктись хоч на хвилинку й підняти голову догори. Повіє легенький вітерець і на блакитному тлі з’являються вони – легкі, білосніжні, кумедні. Пливуть собі хмаринки, мов хвильки.

А на що схожі хмарки? Здається, звичайна собі хмаринка, такі собі елементи з водяної пари. Та якщо добре придивитись, то можна побачити і дракона, і африканського слоника, і корабель з повітряними вітрилами, які несуть його у незвідані світи. Вони ніби розірвані шматочки чогось великого, таємничого.

16 вересня  у Клубі  сімейного дозвілля «Happy Land» дитячої бібліотеки «Мальвіна» для дітлахів був проведений майстер – клас  у техніці аплікація «Об'ємна іграшка - хмаринка».

Історія виникнення аплікації веде нас в далекі минулі століття. Ще стародавні кочівники прикрашали аплікацією свій одяг, предмети побуту, свій намет.

Різні народи по-різному прикрашали свій побут і для аплікацій використовували найрізноманітніші матеріали. Наприклад, північні народи часто використовували в своїх аплікаціях крім звичайних матеріалів ще й хутро і бісер. Незвичайна і приваблива аплікація, складена зі шматочків солом'яної стрічки. А в епоху лицарів для зображення гербів використовувалася аплікація на тканині. У 16 - 17 століттях аплікація стала широко використовуватися для прикраси одягу священиків.

Аплікації бувають звичайними і об'ємними. Набагато цікавіше створювати своїми руками об'ємні зображення. Використовуючи техніку об'ємної аплікації з паперу, можна прикрасити кімнату, змайструвати листівку ручної роботи, створити панно і навіть справжню картину!

А вже створити таку красу своїми руками буде до душі будь-кому!

Тому запропонована техніка дуже сподобалася дітлахам. Вони з азартом взялися за створення незвичайних хмар. В ході заняття діти дізналися які види хмар існують. Згадали на кого можуть  бути вони схожі, в яких казках і мультфільмах зустрічаються хмарки.

Діти весело провели час в бібліотеці і радісні пішли додому з новою іграшкою.

Відкриття Клубу стало можливим завдяки участі мелітопольської громади в Проекті «Сприяння відбудові та сталому розв`язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні», що впроваджується Міжнародною організацією з міграції (МОМ) за фінансування Європейського Союзу.

Переглядів: 439 | Додав: Admin2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Фестиваль читання
Конкурс "Сніжинка"
Конкурс малюнків
Конкурс читців
Марафон читання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Copyright MyCorp © 2024