Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 02:47

Центральна дитяча бібліотека

м. Мелітополь

Ми у Facebook
Головне
Користувачам
Краєзнавство
Facebook

16:25
Майстер-клас «Об’ємна сніжинка»

9 грудня у Клубі сімейного дозвілля «Happy Land» дитячої бібліотеки «Мальвіна» для дітлахів був проведений майстер-клас «Об'ємна  сніжинка».

Головним атрибутом новорічних свят є лісова красуня - ялинка. А прикрасити ялинку можна за допомогою підручного матеріалу, наприклад, розвісити на ній саморобні іграшки, гірлянди, а також сніжинки.

Я зими дитинка, Красуня Сніжинка.

Морозець — то мій татусь,

Дід Мороз — то мій дідусь.

Колисала мене Віхола,

А Зима на щічки дихала.

І тому така я гожа,

На Матінку-Зиму схожа.

Сніжинка - це кристали льоду, точніше, зростки найпростіших кристаликів льоду - голочок і пластинок. Кристали з'являються, коли температура підвищується, і лід починає танути. У цей короткий проміжок часу перед нашими очима відкривається вікно у казковий чарівний світ.

Американець Вілсон Бентлі був першим в світі, хто придумав сфотографувати сніжинки: в 1885 році для цього йому довелося приєднати кінокамеру до мікроскопа. Заворожений красою кристалів, він протягом декількох років продовжував їх фотографувати. Всього їм зроблено понад 5000 фотографій і тому його стали називати «Сніжинка Бентлі».

 

9 грудня у Клубі сімейного дозвілля «Happy Land» дитячої бібліотеки «Мальвіна» для дітлахів був проведений майстер-клас «Об'ємна  сніжинка».

Діти поринули в світ чарівне мереживо сніжинок. Кожен намагався зробити  свою сніжинку акуратно і потім нею прикрасити святкову ялинку у себе вдома.

Дітям дуже подобається цей процес. Кожна сніжинка складається з шести промінчиків. Кожен промінчик діти старанно склеювали. Всі постаралися  недарма. Адже в підсумку вийде краса своїми руками, якою так приємно прикрасити ялинку, вікна або стіни в кімнаті.

Слід зазначити, що, здавалося б, таке просте заняття, як вирізання сніжинок з паперу своїми руками,  прекрасна можливість розвинути у дитини фантазію, почуття прекрасного та гарний художній смак.

Придумуючи різні візерунки, розфарбовуючи фігуру фарбами і навіть декоруючи намистинами можна  створити дуже красиву новорічну прикрасу.

 

Школярі отримали масу позитивних емоцій та проявили терпіння в процесі виготовлення своїх неповторних робіт.

В процесі заняття діти зрозуміли, що рукоділля - це дуже захоплююче заняття!

 Відкриття Клубу стало можливим завдяки участі мелітопольської громади в Проекті «Сприяння відбудові та сталому розв`язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні», що впроваджується Міжнародною організацією з міграції (МОМ) за фінансування Європейського Союзу.

 

Переглядів: 369 | Додав: Admin2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Фестиваль читання
Конкурс "Сніжинка"
Конкурс малюнків
Конкурс читців
Марафон читання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Copyright MyCorp © 2024