Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 02:47

Центральна дитяча бібліотека

м. Мелітополь

Ми у Facebook
Головне
Користувачам
Краєзнавство
Facebook

16:01
Майстер клас «Пасхальний кролик»

Коли, як не в свята, особливо віриться в диво! Одним з найбільш світлих і весняних свят є свято Пасхи. У нас воно асоціюється з великодніми пасками і крашанками, з казковим зайцем або кроликом.

Образ зайця пов'язували з приходом весни і пробудженням життя, так як саме навесні в пошуках їжі зайці  часто забігали в села і сади. І коли люди помічали зайців, вони вже знали: наближається Великдень!

Хоч в Україні кролик і не вважається символом Великодня, все ж останнім часом його, поряд з пасками і фарбованими яйцями, кладуть у великодній кошик.

21 квітня у Клубі сімейного дозвілля «Happy Land» дитячої бібліотеки «Мальвіна» для дітлахів був проведений майстер-клас «Пасхальний кролик».

Дітям запропонували зробити підставку у вигляді кролика, куди поставлять пророщену пшеницю в яєчній шкаралупі.

          Вийде відмінна прикраса для святкового столу, такою композицією можна порадувати рідних та близьких. Адже погодьтеся, дуже приємно отримати такий милий презент в саме світле і добре весняне свято!

Діти старанно розмалювали заготовку кролика, з вати робили пухнасті лапки і хвостик. А в ролі підставки для яйця була коробочка з під йогурту. Коли всі деталі були готові, діти приступили до складання виробу. Кролик вийшов у всіх різний і дуже веселий.

Кожне свято має свої традиції, символи, свої чари. І навіть зайці - дерев'яні, фарфорові, марципанові, шоколадні, цукрові – нехай приносять в наше  життя хоч трохи радості, чуда, та посмішок! А тим більше в таке світле свято Христового Воскресіння.

Після завершення майстер-класу діти переглянули мультфільм «Заяча школа».

Сюжет захоплюючого мультфільму «Заяча школа» розгортається за участю  зайця по імені Макс, життя якого наповнена цікавими і веселими пригодами. Він живе в невеликому містечку. Тут заєць весь вільний час присвячує розвагам з друзями. Всім Макс відомий як справжній шибеник, який постійно потрапляє в неймовірні ситуації.

Одного разу Макс випадково опинився за межами свого рідного міста, у заячій школі, де панували старі правила і звичаї. Всі її учні строго дотримувались розпорядку і поважали шкільний статут. Максу здається це нецікавим. Але головний герой не здогадувався, що це магічна школа. І навчають тут зайців ховатися від хитрих лисиць. Яких нових друзів знайшов тут Макс і які веселі пригоди з ним відбулися – про це з задоволенням дивились гості бібліотеки.

Дивіться з нами цікаві історії!

 

 

Переглядів: 286 | Додав: Admin2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Фестиваль читання
Конкурс "Сніжинка"
Конкурс малюнків
Конкурс читців
Марафон читання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Copyright MyCorp © 2024