Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 16.04.2024, 22:30

Центральна дитяча бібліотека

м. Мелітополь

Ми у Facebook
Головне
Користувачам
Краєзнавство
Facebook

13:49
Майстер – клас з квілінгу «День знань».

Традиційно вересень починається зі Свята знань. Всі школярі починають свою подорож по безмежній країні знань навколишнього світу. Адже тільки завдяки знанням людина досягла свого сучасного розвитку.

2 вересня у Клубі сімейного дозвілля «Happy Land» дитячої бібліотеки «Мальвіна» для дітлахів був проведений майстер – клас з квілінгу «Листівка до Дня знань».

Це захоплююче хобі, що відоме ще з давніх часів та засноване на виготовленні виробів зі скручених паперових смужок. Сама техніка виникла в Європі наприкінці 14-на початку 15 століття. Назва цього виду мистецтва походить від англійського слова quill — «пташине перо». Чому перо?

Та тому, що саме на пір’їни пташок середньовічні черниці накручували смужки із паперу з позолоченими краями. Із готових ролів вони складали замислуваті композиції, візерунки і квіти, якими потім прикрашали різноманітні предмети побуту, культові предмети та витончені жіночі дрібнички. Своїм зовнішнім виглядом ці вироби були дуже подібними до ювелірної техніки філіграні.

Тому квілінг також називають паперовою філігранню. У середньовіччі квілінг був модним і дуже дорогим заняттям, дозволити яке собі могли тільки заможні люди. Справа в тому, що тоді папір взагалі був великою рідкістю, а тим більш, оздоблений золотими краями. Коштував він недешево, тому тривалий час в Європі квілінг був мистецтвом тільки для багатіїв та обраних. Ним займалися англійські принцеси і знатні дами Франції та Італії.

Сьогодні створити виріб чи навіть мистецький шедевр у техніці квілінгу зможеш і Ти! За допомогою даної техніки можна змайструвати ма-а-асу цікавих речей, прикрасити листівки чи подарунки.

Діти з задоволенням майстрували привітальну листівку для своїх вчителів. І в кожного з учнів вийшла оригінальна кольорова листівка, присвячена своєму вчителю. Вчителю дуже приємно отримати таких подарунок зроблений учнями самотужки.

Також варто відзначити, що дане заняття вимагає від дитини акуратності і посидючості. Але будь певен – навіть самого першого разу у кожного вийде гарна робота!

Спілкуючись між собою та працюючи над кольоровою композицією діти цікаво та корисно провели свій час в бібліотеці.

По закінченні майстер-класу кожен забрав з собою, яскраву та неповторну листівку, яка цілком стане чудовим сувеніром для вчителя.

Відкриття Клубу стало можливим завдяки участі мелітопольської громади в Проекті «Сприяння відбудові та сталому розв`язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні», що впроваджується Міжнародною організацією з міграції (МОМ) за фінансування Європейського Союзу.

Переглядів: 348 | Додав: Admin2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Фестиваль читання
Конкурс "Сніжинка"
Конкурс малюнків
Конкурс читців
Марафон читання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Copyright MyCorp © 2024