Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 00:50

Центральна дитяча бібліотека

м. Мелітополь

Ми у Facebook
Головне
Користувачам
Краєзнавство
Facebook

17:22
Презентація дитячої книги Олександра Брянцева «Іван Богатир»

 Pop-up книга «Іван Богатир» не залишить байдужим жодного відвідувача.

Велике захоплення у дітей і дорослих, читачів дитячої бібліотеки, викликала pop-up книга «Іван Богатир», яка була  презентована 24 січня.

 

На зустріч з учнями 4-Б класу початкової школи № 17 та вихованцями інтернату-ліцею прийшли викладачі Державного педагогічного університету ім. Б. Хмельницького  Олександр та Ганна Брянцеви.

Про дивовижну книжку дітям розповідав сам автор Олександр Брянцев. З маленькими читачами він поділився про деталі створення такої книги: сцени, які планувалося зробити об'ємними, виконувалися вручну, потім переносилися на комп'ютер і доопрацьовувалися, на фінальній стадії малюнки розбивалися на деталі і друкувалися на одному аркуші.

Гість розповів, що кожен елемент вирізався спеціальним ножем, де були зроблені прогини, а потім всі частини фігур збиралися воєдино.  Іноді доводилося гарненько подумати, щоб отримати потрібний результат. Зате кожен хто бере книгу, відкриває і каже: «Вау!» - це саме той ефект, заради чого все і робиться.

Книга виявляється багатошаровою: відкриваєш сторінку - тут пан розвалився в кріслі, а в кутку – сторінки з малюнками меншого розміру. У схожому ключі розкрита і зустріч богатиря з принцесою, а «кадр» з королівським замком добудовується деякими елементами, які приховані тут же в кишені.

У готовій книзі вийшло 7 великих і 18 маленьких об'ємних картинок, які включають понад 200 елементів. Це і герої казки: Іван - сільський син, який зміг перенести на плечах величезну «комору», пан, красуня-принцеса і злий Змій  та різні «об'єкти»: королівська карета і замок, панська вітальня і кузня.

Олександр Брянцев, як фахівець паперової інженерії, посилив всі конструкції, а Анна Чемерис взяла на себе непросту роль художника-ілюстратора. Складно ілюструвати фігуру людини, яка складається з семи і більше окремих фрагментів, або будівлю, утворену великою кількістю елементів.

І спільними зусиллями книга «Іван-Богатир» придбала незвичайний об'ємний казковий вигляд. Зазначимо, що ця унікальна книга на цей час єдина в місті Мелітополі і в Україні!

Хлопчики і дівчатка задавали багато питань автору книги і цікавилися різними моментами її створення. Олександр Брянцев показав дітям ще декілька таких книжок з особистої колекції. Всі були у захваті!

 

Завершилась творча зустріч знайомством з чудовими книгами і фотосесією.

Переглядів: 292 | Додав: Admin2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Фестиваль читання
Конкурс "Сніжинка"
Конкурс малюнків
Конкурс читців
Марафон читання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Copyright MyCorp © 2024