Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 04:20

Центральна дитяча бібліотека

м. Мелітополь

Ми у Facebook
Головне
Користувачам
Краєзнавство
Facebook

16:31
Тиждень Дитячого читання в бібліотеці триває…

26 березня дитяча бібліотека «Мальвіна» радо зустрічала вихованців  Мелітопольського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

Відділ обслуговування молодших школярів провів для юних читачів літературний уікенд «Казок чарівних хоровод», що був присвячений збірці Івана Франка «Коли ще звірі говорили». Цій книжці виповнилося 120 років. Діти переглянули відеоролик, де познайомились з деякими байками, які увійшли до збірки. Присутні з задоволенням відгадували героїв у вікторині «З якої казки ?» та за кількома словами визначали літературну історію.

Також діти познайомились з незвичайними та цікавими книжками з фонду бібліотеки: об’ємні, пухнасті, музичні, а також книга «Іван Богатир» Олександра Брянцева. Від цих хлопчики та дівчатка були у захваті. Наприкінці уікенду усім було запропоновано відчути себе ілюстратором та розфарбувати одного з героїв книжки Івана Франка.

Для найменших вихованців Центру була проведена казкова мультвікторина «Час книжкових пригод».

Діти відгадували загадки про героїв мультфільмів та улюблених казкових персонажів. Переглянувши мультфільм «В пошуках Немо», маленькі мрійники поділились своїми враженнями. На завершення зустрічі усі діти отримали смаколики.

Для юних відвідувачів в бібліотеці була проведена літературна вікторина «Казка за казкою…» за казками відомого письменника Ганса Крістіана Андерсена. Діти із задоволенням взяли в ній участь.

Читачі дізналися багато цікавого про життя і творчість відомого датчанина, дізналися, чому він став складати казки для дітей, згадали назви його найвідоміших казок та головних героїв. А ще увагу хлопчиків і дівчаток привернули предмети, забуті казковими персонажами. Діти відгадували, якому герою належить та чи інша річ.

Його відомій захоплюючій казці «Снігова королева» виповнилось 175 років. Ганс Крістіан Андерсен сказав про головне: добро завжди переможе зло.

Діти також познайомилися з дивовижним казкарем Вільгельмом Гауфом і поринули в неповторну атмосферу чарівництва його цікавих історій. Це німецький письменник, новеліст і казкар, багатьом з нас знайомі його «Карлик Ніс», «Каліф-Лелека», «Холодне серце», «Маленький Мук». Протягом багатьох років герої чарівних казок Гауфа вчать нас добру, сміливості, допомагають відрізняти хороше від поганого.

У кінопросторі читального залу за мотивами казки «Маленький Мук» хлопчикам і дівчаткам було запропоновано подивитися мультфільм «Мук Скороход».

Переглядів: 246 | Додав: Admin2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Фестиваль читання
Конкурс "Сніжинка"
Конкурс малюнків
Конкурс читців
Марафон читання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Copyright MyCorp © 2024