Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 23:56

Центральна дитяча бібліотека

м. Мелітополь

Ми у Facebook
Головне
Користувачам
Краєзнавство
Facebook

12:21
Урок краєзнавства «Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра…»

У глибину століть поринає історія нашого народу, і чим більше минає часу, тим яскравіше ми її уявляємо. У літописі українських земель є славний період козаччини, який тривав майже триста років…

14 жовтня ми святкуємо одне з найбільших народних свят – свято Покрови Пресвятої. Це свято є також найбільшим святом для козаків.  З недавніх пір цей день  в Україні відзначається і як День українського козацтва.

Напередодні свята, Дня козацтва, спеціалісти старшого читального залу Центральної дитячої бібліотеки «Мальвіна» завітали в гості до учнів 5-х класів гімназії №1 та провели з дітьми цікавий та пізнавальний урок краєзнавства «Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра…».

Для того, щоб стати гідними нащадками козаків, хлопчикам та дівчаткам потрібно було пройти через «дев’ять випробувань». Це стільки, скільки було колись порогів на Дніпрі. І вважалося, що справжнім козаком може зватися лиш той, хто насправді пройшов хоч раз у житті через пороги Дніпра.

Під час уроку діти відповідали на питання історичної вікторини про національне вбрання козаків, їх страви та звичаї.

Розбившись на 2 команди юні козаки та козачки  називали атрибути козацької влади, а це гетьманська булава, бунчук, печать, бубни і труби. Учні також називали і інструменти, якими користувалися козаки: кобза, бандура, цимбали та сурми.

Отамани команд позмагалися між собою та показали свою «козацьку силу» у конкурсі «Найсильніший духом», де потрібно було як найшвидше надути  кольорову повітряну кульку.

Учасники команд побували у «Харчевні козацьких страв», де весело «готували» козацький куліш, використовуючи малюнки із зображенням борошна, цибулі, картоплі, сала, молока та перцю.

Юні читачі із задоволенням складали картинки – пазли з популярних книжок та мультфільмів про козаків, а у конкурсі «Доскажи прислів’я» перевіряли свою ерудицію.

П’ятикласники, пройшовши всі випробування, стали справжніми козаками!

 

Переглядів: 245 | Додав: Admin2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Фестиваль читання
Конкурс "Сніжинка"
Конкурс малюнків
Конкурс читців
Марафон читання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Copyright MyCorp © 2024